Beethovens haar


sinds 22-12-2020 05:03:41

Grote foto beethovens haar boeken wetenschap
prijs: € 3,90
Locatie : Rotterdam  (Zuid-Holland)
Website : Bezoek website

Kenmerken

Beschrijving

Beethovens haar
Russell Martin
9789076341934
Gelezen, kan ezelsoren, vouw in de kaft, vlekjes, verkleuring, deukjes of lichte slijtage hebben. Conditie: Goed. Editie: 1. Taal: Nederlands.
Hoe komt het dat Beethoven een zwakke gezondheid had? Waarom was de componist zo wispelturig en extravagant? Hoe en wanneer werd Beethoven doof? In Beethovens haar, een fascinerend non-fictiedocument, worden de resultaten onthuld van het DNA-onderzoek op een haarlok van Beethoven. Dankzij het DNA-onderzoek worden de mysteries rond de persoon van Beethoven opgehelderd, worden de sinds zo lang bestaande intrigerende vragen beantwoord en komen een aantal verrassende zaken aan het licht. Na de dood van Beethoven in 1827 knipt Ferdinand Hiller, een jonge Duitse muzikant, een haarlok uit de weelderige haardos van de beroemde componist. Meer dan een eeuw lang blijft de lok in het bezit van de familie Hiller, tot het kleinood plotseling opduikt tijdens de Tweede Wereldoorlog in het door de nazi’s bezette Denemarken. Het haar kwam in handen van dokter Fremming, die honderden joden hielp vluchten. Wie had het hem gegeven en waarom? Uiteindelijk wordt de lok in 1994 op een veiling van Sotheby’s gekocht door twee Amerikanen die geobsedeerd zijn door Beethoven. Ze laten er DNA- en andere tests op uitvoeren. Beethovens haar is een rijke historische schattenjacht, inclusief valse sporen en verrassende onthullingen. Het is tegelijkertijd een ode aan de kracht van de muziek, aan het moedige verzet tegen de nazi’s en aan de moleculaire wetenschap. Maar het is ook een spannende kroniek van de joodse familie Hiller, die in de tweede helft van de negentiende eeuw al te kampen had met het opkomende antisemitisme.
Supersnel je boeken verkopen? Download de Boekenbalie App. We kopen studieboeken, kinderboeken en leesboeken.
Het is helaas niet mogelijk om boeken af te halen bij ons magazijn. Al onze boeken worden verzonden, ook binnen Rotterdam. Voor 15 uur besteld, is dezelfde dag verzonden Alle bestellingen worden stevig verpakt.
SPECIFICATIES:
 ● Conditie: Gebruikt
 ● EAN (artikel code): 9789076341934
 ● Levering: Verzenden
 ● Merk - Algemeen: Russell Martin
 ● SKU (eigen artikel code): 350100148


Kenmerken: Kopen in RotterdamKlik hier en bezoek de website voor meer informatie

E-mail deze adverteerder
Advertentienummer: 24578635 Meld aan Aanbodpagina