Dan Kiley - Het Pietje Bell complex


sinds 10-11-2017 20:51:07

Grote foto dan kiley het pietje bell complex boeken psychologie
prijs: € 7,98
Locatie : Roermond  (Limburg)

Kenmerken

Soort boek : Paperback
Staat : Gebruikt

Beschrijving

INCLUSIEF PORTO.
ISBN: 9789024520701.
Ondertitel: 'Over mannen die maar niet volwassen willen worden.'
Optimum, Utrecht, 1985. 224 blz. Paperback.
Eigenlijk nog wel een aardig boek, maar vermoedelijk intensief gebruikt, waardoor de kaft lichtjes begint te lossen. Zeer goed bruikbaar boek nog! (Sporen van veroudering.)
Prijs is INCLUSIEF VERZENDKOSTEN binnen Nederland!
INFO: Onder invloed van de consumptiemaatschappij, verkeerd begrepen anti-autoritaire opvoedingsidealen en het feminisme zou zich bij veel mannen een type neurotisch gedrag ontwikkelen, gekenmerkt door de weigering volwassen te worden.
Met de figuur Peter Pan (c.q. Pietje Bell) als prototype wordt dit gedrag naar zijn ontwikkelingsfasen en kenmerken beschreven en met voorbeelden uit de praktijk van de auteur, Amerikaans psychiater, toegelicht.
Hulpmiddelen om dit gedrag te gaan herkennen en om er iets aan te veranderen worden aangeboden. Zonder vakjargon wordt een herkenbaar beeld geschetst van problemen waar ouders, vrouwen en mannen mee worstelen.
Hoewel bedoeld als zelfhulpboek "voor iedereen", stelt het boek vrij hoge eisen aan het psychologisch denk- en inlevingsvermogen van de lezer.
Hij is volwassen vanwege zijn leeftijd, maar zijn gedrag lijkt op dat van een verwend kind. Hij heeft moeite verantwoording af te leggen en weet met zijn gevoelens nauwelijks raad. Kortom: hij heeft een Pietje Bell complex.
De belangrijkste kenmerken van dit complex zijn:
• een gering verantwoordelijkheidsgevoel
• weinig vertrouwen in de naaste omgeving
• egocentrisch
• het nergens-bij-horen-gevoel
• macho-achtig
• onzekerheid over eigen seksuele rol en verwachting
• chauvinistisch.
Dit boek is voor iedereen – vrouw, vriendin, vriend, familie, bekenden of Pietje Bell zelf. Het geeft gerichte oefeningen, adviezen en praktische tips om snel van het Pietje Bell complex bevrijd te zijn.

Kenmerken: Soort boek: Paperback, Staat: Gebruikt, Kopen in Roermond


E-mail deze adverteerder
Advertentienummer: 8909510 Meld aan Aanbodpagina