De economische kracht van de stad


Grote foto de economische kracht van de stad boeken overige boeken
€ 15,35
Locatie Rotterdam  (Zuid-Holland)
Website Bezoek website

Kenmerken

Beschrijving

Het is helaas niet mogelijk om boeken af te halen bij ons magazijn. Al onze boeken worden verzonden, ook binnen Rotterdam. Voor 15 uur bestel is de volgende dag in huis. Alle bestellingen worden stevig verpakt.
 

De economische kracht van de stad
Dan Heath
9789023244110

Ongelezen. Conditie: Als nieuw. Editie: 1. Jaar: 2008. Taal: Nederlands.

De stad is al eeuwenlang van grote economische betekenis. Maar er zijn wel duidelijke verschuivingen -geweest in de verhouding tussen economische sectoren, tussen stad en platteland, en tussen wijken binnen de stad. Het belang van traditionele – vooral kostengerelateerde – vestigingsfactoren is verschoven naar nieuwe – vooral kennisgerelateerde – factoren die de vestigingkeuze en het succes van bedrijven beïnvloeden. Vroeger was de centrale stad vooral de motor van de economische ontwikkeling van de omliggende regio. Tegenwoordig is juist het combineren van stedelijke voordelen (variëteit, kennis, markt) met gunstige niet-stedelijke omstandigheden (woonklimaat, betere bereikbaarheid) belangrijk. Dit biedt kansen voor minder centrale steden en voor de landelijke gebieden in Nederland. In nieuwe woon-gebieden, met nieuwe marktniches, ontstaan economische mogelijkheden. Enerzijds vanwege een groeiend draagvlak voor lokaal verzorgende of juist gespecialiseerde bedrijven, anderzijds door hun kracht als specifieke (hoogopgeleide) arbeidsmarkt, of juist als broedplaats van nieuw en ambitieus ondernemerschap. En ook binnen de stad bestaat een veelkleurig palet van wijken, waarbinnen 'van onderop' al jaren lang relatief autonome economische initiatieven ontstaan – waarvan vele bovendien succesvol zijn. Dit boek biedt een overzicht van de vele gezichten van de economische kracht van de stad. De hoofdstukken zijn verdeeld over vier subthema's: 'Theorie en empirie van stedelijke economische groei', 'Vraag en aanbod op de arbeidsmarkt en bedrijvendynamiek', 'Economische relaties tussen stad en platteland' en 'De economie van de wijk'. De hoofdstukken weerspiegelen de bijdragen van de onderzoekers die op de NETHUR Stadsdag van 2007 hun kennis over de economische kracht van de stad hebben gepresenteerd. De redactie Jouke van Dijk is hoogleraar regionale arbeidsmarktanalyse aan de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen. Veronique Schutjens is universitair hoofddocent economische geografie aan de Faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht.

Supersnel je boeken verkopen? Download de Boekenbalie App. We kopen studieboeken, kinderboeken en leesboeken.SPECIFICATIES:

 ● Conditie: Zo goed als nieuw
 ● EAN (artikel code): 9789023244110
 ● Levering: Verzenden
 ● Merk: Dan Heath
 ● SKU (eigen artikel code): 210900975
Kenmerken: Kopen in Rotterdam

Klik hier en bezoek de website voor meer informatie


E-mail deze adverteerder
 
Meld aan Aanbodpagina
Advertentie nr.: 20889220

Meer Overige Boeken

Meer Overige Boeken aangeboden in deze subrubriek.