De jeugd van little tree


sinds 31-12-2020 03:06:18

Grote foto de jeugd van little tree boeken wetenschap
prijs: € 3,90
Locatie : Rotterdam  (Zuid-Holland)
Website : Bezoek website

Kenmerken

Beschrijving

De jeugd van little tree
F. Carter
9789022983546
Gelezen, kan ezelsoren, vouw in de kaft, vlekjes, verkleuring, deukjes of lichte slijtage hebben. Conditie: Goed. Editie: Filmeditie. Jaar: 1998. Taal: Nederlands.
De jeugd van Little Tree Ma hield het een jaar vol toen pa er niet meer was. Zo kwam ik op mijn vijfde bij Granpa en Granma te wonen. De grootouders van Little Tree, Cherokee-indianen, nemen het jongetje na de begrafenis van zijn moeder liefdevol op in hun huis in de bergen van Oost-Tennessee (Verenigde Staten). Van deze twee oude mensen leert Little Tree dat hij niet alleen de zoon is van zijn ouders, maar ook de zoon van de bergen, de bomen en de zon. Hij leert in de indiaanse traditie te leven: in harmonie met de natuur. Maar helaas wordt hij uit zijn paradijselijke omgeving weggerukt; ook hij kan niet ontsnappen aan de bemoeizucht en hypocrisie van de gevestigde orde. Little Tree moet naar kostschool, waar hij wordt opgevoed door streng-christelijke blanken. Niet alleen het afscheid van zijn grootouders, maar vooral ook het verloop van zijn schooltijd is een aangrijpend verhaal; het is een haarscherpe illustratie van de westerse cultuur, die alle contact met de natuur afwees. De blanken proberen hem met strenge tucht naar hun ideeën op te voeden, maar uiteindelijk vindt hij zijn weg terug naar zijn grootouders. De Jeugd van Little Tree is een document humain met universele betekenis, juist nu het belang van de zorg voor en de band met de natuur weer erkend wordt. Deze bijzondere, autobiografische roman, die een diepe indruk achterlaat, is nu verfilmd. Het meest geliefde boek van studenten en boekhandelaren in Amerika!
Supersnel je boeken verkopen? Download de Boekenbalie App. We kopen studieboeken, kinderboeken en leesboeken.
Het is helaas niet mogelijk om boeken af te halen bij ons magazijn. Al onze boeken worden verzonden, ook binnen Rotterdam. Voor 15 uur besteld, is dezelfde dag verzonden Alle bestellingen worden stevig verpakt.
SPECIFICATIES:
 ● Conditie: Gebruikt
 ● EAN (artikel code): 9789022983546
 ● Levering: Verzenden
 ● Merk - Algemeen: F. Carter
 ● SKU (eigen artikel code): 372300577


Kenmerken: Kopen in RotterdamKlik hier en bezoek de website voor meer informatie

E-mail deze adverteerder
Advertentienummer: 24238911 Meld aan Aanbodpagina