Eddy van Vliet


Grote foto eddy van vliet boeken gedichten en po zie
€ 9,98
Locatie Roermond  (Limburg)

Kenmerken

Soort boek Paperback
Staat Nieuw

Beschrijving

Samengesteld en ingeleid door Benno Barnard. Poëziecentrum, Gent, december '93, 2e druk. Mooie uitgave met foto's. 235 blz. In nieuwstaat!

Prijs is INCLUSIEF VERZENDKOSTEN binnen Nederland!

INFO: Benno Barnard schreef een biografie van de dichter Eddy van Vliet (Antwerpen, 1942) en maakte een bloemlezing uit diens poëzie. Aangevuld met bibliografische gegevens ontstond zo dit deel van de serie die Poëziecentrum Gent aan moderne Vlaamse dichters wijdt.

Een opmerkelijk deel; het is verbluffend om te zien hoe kneuterig en naïef Van Vliet in 1962 begon en zich toch, wars van de vele modetjes, wist te ontwikkelen tot één van de rijpste, integerste en aansprekendste dichters van zijn generatie. Vanaf zijn slechte start tot nu richtte hij zich steeds op een groot publiek.

Daartoe is de zegging eenvoudig maar geraffineerd en de beeldspraak beheerst maar treffend. De thematiek cirkelt meestal rond het zoeken naar geluk en harmonie. De biografische tekst, maar liefst 70 blz. (met veel foto's) is niet steeds relevant, maar altijd gedreven en met liefde geschreven. De ruime selectie, incl. nooit eerder gebundeld materiaal, geeft een uitstekend beeld van Van Vliets oeuvre. Al met al een belangrijk boek.
(Biblion recensie, Albert Hagenaars.)
Kenmerken: Soort boek: Paperback, Staat: Nieuw, Kopen in RoermondE-mail deze adverteerder
 
Meld aan Aanbodpagina
Advertentie nr.: 3912131

Meer Gedichten en Poëzie

Meer Gedichten en Poëzie aangeboden in deze subrubriek.