Eddy van Vliet - Jaren na maart


sinds 10-11-2017 20:51:07

Grote foto eddy van vliet jaren na maart boeken gedichten en po zie
prijs: € 8,69
Locatie : Roermond  (Limburg)

Kenmerken

Soort boek : Paperback
Staat : Gebruikt

Beschrijving

ISBN: 9023445929 en 9789023445920
De Bezige Bij, A'dam, 1983, 1ste druk, 56 blz. Paperback, in zeer goede staat. De kaft is licht verouderd. Verder zeer goed. Voorin een mooie Ex-Librisstempel.
Prijs is INCLUSIEF VERZENDKOSTEN binnen Nederland!
INFO: De in Antwerpen geboren dichter Eddy van Vliet is een der echt weinige Vlaamse dichters die nu ook in Nederland gewaardeerd worden, getuige publicaties in enkele van de voornaamste tijdschriften en deze bundel, verschenen bij de Bezige Bij.
In deze uit 3 gedeelten bestaande bundel, die in feite de lijn doorzet van vorige titels (Het grote verdriet, Na de wetten van afscheid & herfst) gaan beheerste weemoed en kernachtige en daardoor grote diepte bereikende zeggingskracht hand in hand. De thematiek is de rol van verschillende fasen van het verleden in het huidige naakte bestaan.
Van Vliet weet de qua vorm in strofen gevatte relatie tussen het anekdotische en het algemene een suggestieve doch keiharde spanning mee te geven. Hierom en omdat in vrijwel elk gedicht goede poezie staat is Jaren na Maart een van zijn beste bundels; omdat hij op verschillende niveaus gelezen kan worden, is hij ook nog eens interessant voor een groot publiek. (NBD|Biblion recensie, A. Hagenaars)
Kenmerken: Soort boek: Paperback, Staat: Gebruikt, Kopen in Roermond


E-mail deze adverteerder
Advertentienummer: 5688088 Meld aan Aanbodpagina