Museumarchitectuur


sinds 7-11-2020 3:07:43

Grote foto museumarchitectuur boeken wetenschap
prijs: € 9,90
Locatie : Rotterdam  (Zuid-Holland)
Website : Bezoek website

Kenmerken

Beschrijving

Museumarchitectuur
Truus Gubbels
9789068252323
Gelezen, kan ezelsoren, vouw in de kaft, vlekjes, verkleuring, deukjes of lichte slijtage hebben. Conditie: Goed. Editie: 1. Jaar: 2000. Taal: Nederlands.
Waar eens kerken en kathedralen het centrum van de stad aanzien gaven manifesteren nu musea zich zeer nadrukkelijk in de openbare ruimte. Opvallend is de variatie aan verschijningsvormen in de recente museumarchitectuur en hun vaak spectaculaire uiterlijk. 'Museumarchitectuur als spiegel van de samenleving' is een bundel essays over museumarchitectuur. De gerenommeerde Nederlandse sociologen Christien Brinkgreve, Leon Deben, Godfried Engbersen, Paul Schnabel en Nico Wilterdink bezochten op verzoek van de Boekmanstichting en het Nederlands Architectuurinstituut vijf musea in Europa, gebouwd door vermaarde architecten. De reizigers gingen naar het Guggenheim Museum te Bilbao van Frank Gehry, het Haus der Geschichte in Bonn van het echtpaar Ingeborg en Hartmut Rüdiger, het Nederlandse Architectuurinstituut te Rotterdam van Jo Coenen, het Centra Galego de Arte Contemporanea te Santiago de Compastelo van Alvaro Siza de Vieira en het Paleis des Beaux Arts te Lille van Jean Marc Ibos en Myrto Vitart. Zij kregen de opdracht verslag te doen van hun bevindingen ter plekke. Waar staat de architectuur voor? Wat is er te zeggen over de bezoekers van het museum? En hoe is de verhouding tussen de architectuur, de collectie en de tentoonstellingen?
Supersnel je boeken verkopen? Download de Boekenbalie App. We kopen studieboeken, kinderboeken en leesboeken.
Het is helaas niet mogelijk om boeken af te halen bij ons magazijn. Al onze boeken worden verzonden, ook binnen Rotterdam. Voor 15 uur bestelt is de volgende dag in huis. Alle bestellingen worden stevig verpakt.
SPECIFICATIES:
 ● Conditie: Gebruikt
 ● EAN (artikel code): 9789068252323
 ● Levering: Verzenden
 ● Merk - Algemeen: Truus Gubbels
 ● SKU (eigen artikel code): 423500442


Kenmerken: Kopen in RotterdamKlik hier en bezoek de website voor meer informatie

E-mail deze adverteerder
Advertentienummer: 23642982 Meld aan Aanbodpagina