Oei, ik groei!


  • Grote foto oei ik groei boeken baby en peuters
  • Grote foto oei ik groei boeken baby en peuters
Grote foto oei ik groei boeken baby en peuters Grote foto oei ik groei boeken baby en peuters
t.e.a.b.
Locatie Uitgeest  (Noord-Holland)

Kenmerken

Soort boek Hardcover
Staat Zo goed als nieuw

Beschrijving

Oei, ik groei!

Auteur: Hetty van de RijtCo-auteur: Frans X. PlooijUitgever: Kosmos Uitgevers

Nederlandstalig
376 pagina's
9789021549620
juli 2011
Alle productspecificatiesSamenvattingHet is een volkswijsheid en een wetenschappelijk gegeven dat kinderen lichamelijk niet geleidelijk maar met schokken groeien. Ook mentaal groeit je baby met sprongen. Zo'n sprong wordt aangekondigd door de drie H's:
Hangerigheid, Huilerigheid, en Humeurigheid. Als het weer zover is, gaan baby en ouders door een moeilijke periode. Deze, voorspelbare, perioden komen op vaste leeftijden terug: rond vijf weken, daarna rond acht weken, dan rond twaalf weken en ga zo maar door. Tien keer is het raak in de eerste twintig maanden, dan is de eerste grote fase in de ontwikkeling van een kind afgerond. Die fase wordt ook wel de sensorimotorfase genoemd.

Gelukkig is er een goede reden voor die moeilijke perioden. Met iedere sprong krijgt je baby er een nieuw waarnemingsvermogen en een nieuw leervermogen bij. Plotseling ligt zijn wereldje overhoop.
Logisch dat hij van slag is en zich terugtrekt in het oude vertrouwde. Je baby wil eerst 'mamma tanken' alvorens die nieuwe wereld te verkennen. Met iedere sprong wordt het leven van je baby een beetje ingewikkelder.
Dat leidt tot meer conflicten en in het tweede levensjaar melden veel ouders echte ruzies, vooral als waarden, normen en regels aan de orde komen en het ontluikende zelfbegrip. Het is bekend dat de puberteit een moeilijke periode is, maar je puberende peuter kan er ook wat van!
Als je als ouders weet dat je kind er eigenlijk niets aan kan doen en als je begrijpt wat er in het hoofdje van je baby omgaat, dan zijn de moeilijke perioden beter te verdragen. Dit boek staat vol met uit het leven gegrepen voorbeelden die heel herkenbaar en vaak geestig zijn en met praktische tips en spelletjes die je helpen de moeilijke perioden om te zetten in vooruitgang.

De in dit boek beschreven 'sprongen'zijn internationaal onderzocht en bevestigd. Engels, Spaans en Zweeds onderzoek vond mentale sprongen op dezelfde leeftijden als in 'Oei, ik groei!'beschreven staan!Internetprijs € 44,95
Kenmerken: Soort boek: Hardcover, Staat: Zo goed als nieuw, Kopen in UitgeestE-mail deze adverteerder
 
Meld aan Aanbodpagina
Advertentie nr.: 17684704

Meer Baby's en Peuters

Meer Baby's en Peuters aangeboden in deze subrubriek.

Uitgeest, Noord-Holland
0251-311192

E-mail deze adverteerder

Jouw bod?

euro
Vast bod  Automatisch bod

Anderen bekeken