Robbie Waisman - De jongen uit Buchenwald

sinds 13-4-2022 10:09:47

Grote foto robbie waisman de jongen uit buchenwald boeken literatuur Grote foto robbie waisman de jongen uit buchenwald boeken literatuur
prijs: € 9,98
Locatie : Roermond  (Limburg)

Kenmerken

Soort boek : Paperback
Staat : Nieuw

Beschrijving

INCLUSIEF PORTO!
ISBN: 9789022591062
Mede-auteur: Susan McClelland.
Ondertitel: Het aangrijpende verhaal van Robbie Waisman en de andere ‘jongens van Buchenwald’ die het concentratiekamp overleefden.
Uitgeverij Meulenhoff Boekerij, Amsterdam, 2022.
NIEUWE paperback met naar binnen gevouwen kaft. 304 blz. met nawoord en enkele foto's.
Formaat: 14x21,3.
PRIJS IS INCLUSIEF VERZENDKOSTEN binnen Nederland.
INFO: 1945. Romek Wajsman is net bevrijd uit Buchenwald, een concentratiekamp waar meer dan 60.000 mensen zijn vermoord. Hij is uitgehongerd en heeft geen idee waar zijn familie is – en of ze überhaupt nog leven.
Hij verlaat het kamp met 472 andere jongens, onder wie Elie Wiesel, en samen krijgen deze tieners de bijnaam ‘de jongens van Buchenwald’. Ze zijn boos op de wereld en zoeken hun heil in geweld: stelen, vechten en strijden om macht.
De jeugd van de jongens van Buchenwald werd gekenmerkt door terreur en dood en als gevolg daarvan zijn ze rebels en vol woede. Na hun onmenselijke behandeling in het kamp moeten de jongens opnieuw leren hoe ze in de samenleving kunnen functioneren.
Maar alles verandert wanneer Albert Einstein en rabbi Herschel Schacter hen meenemen naar een nieuw thuis. Om te helen, te revalideren en om een nieuw en vrij leven te beginnen.
Romek, nu Robbie Waisman, deelt in dit boek zijn uitzonderlijke verhaal en vertelt hij hoe hij, met hulp, zijn pijn wist om te zetten in veerkracht.
Kenmerken: Soort boek: Paperback, Staat: Nieuw, Kopen in Roermond

Stuur bericht
Advertentienummer: 28517969 Meld aan Aanbodpagina