Slow Management 33 - Geld

sinds 31-12-2020 03:06:18

Grote foto slow management 33 geld boeken overige boeken
prijs: € 17,45
Locatie : Rotterdam  (Zuid-Holland)
Website : Bezoek website

Kenmerken

Beschrijving

Slow Management 33 - Geld
Walter van Hulst, Mieke van Dalen
9789462201736
Tweedehands, zeer goede staat, zonder beschadigingen en vouwen. Conditie: Als nieuw. Editie: 1. Jaar: 2015. Taal: Nederlands.
De Papalagi, de blanken, worden lui van te veel geld. Dat vindt Zuidzee-opperhoofd Tuiavii. In een imaginair reisverhaal neemt hij stelling tegen de vergaande liefde van de Papalagi voor 'het ronde metaal en het zware papier'. Bijna honderd jaar later is deze boodschap nog steeds actueel. Zie wat hebzucht en een ontspoord banksysteem hebben aangericht. Joris Luyendijk schreef er een boek over, getiteld Dit kan niet waar zijn. Zijn conclusies zijn schokkend; komt het ooit goed met de financiële wereld? De crisis van de afgelopen jaren inspireert ook tot het bedenken van alternatieven. Volgens Jan Jonker moeten we af van geld als exclusief transactiemiddel. Hij pleit voor Hybride Bankieren. Anderen zien de oplossing in lokale munteenheden. Of in het aloude idee van het basisinkomen, dat weer wint aan populariteit. Weg armoede, weg tweedeling tussen werknemers en flexwerkers en weg massawerkloosheid door robotisering. Maar worden mensen niet lui van 'gratis geld'? Omgekeerd: wat te doen als het geld op is? Serena Scholte van de Feniksgroep besteedt een dag per week om niet aan begeleiding van ondernemers in zwaar weer. Een luisterend oor is belangrijk, want praten over een faillissement is nog steeds taboe. En hoe aan eten en drinken te komen als je echt helemaal aan de grond zit? De voedselbank biedt een helpende hand, net als Gratisoptehalen.nl of Geldloos.nl. Of je gaat aan dumpster diving doen. Ondernemer Gé Spees van softwarebedrijf Bakker & Spees heeft die zorgen niet, want het gaat juist heel goed. Kleine teams met vergaande bevoegdheden gaan voor stevige doelen. 'Sommige medewerkers pakken zelfsturing heel goed op, anderen zijn argwanend; die zien het meer als een gril van het management.' Verder in dit nummer van Slow Management een fotoserie van succesvolle crowdfundingprojecten. En van kunst die zich afzet tegen het feit dat de wereld draait om de dollar. Elk kwartaal biedt Slow Management inspirerende verhalen over organiseren met ruimte voor vakmanschap, samenwerken op basis van vertrouwen, en verbinden van mensen in en om de organisatie. Telkens aan de hand van een thema. 'Slow' staat niet voor langzaam, maar is een aanduiding van oorspronkelijkheid, kwaliteit, diepgang en duurzaamheid. Geen theoretische verhalen over nieuwe modellen, maar behalve diepgravende analyses vooral vlotte reportages, interessante interviews en boeiende fotografie. Over nieuwe vormen van organiseren en gedreven mensen die laten zien dat het anders kan.
Supersnel je boeken verkopen? Download de Boekenbalie App. We kopen studieboeken, kinderboeken en leesboeken.
Het is helaas niet mogelijk om boeken af te halen bij ons magazijn. Al onze boeken worden verzonden, ook binnen Rotterdam. Voor 15 uur besteld, is dezelfde dag verzonden Alle bestellingen worden stevig verpakt.
SPECIFICATIES:
 ● Conditie: Zo goed als nieuw
 ● EAN (artikel code): 9789462201736
 ● Levering: Verzenden
 ● Merk - Algemeen: Walter van Hulst, Mieke van Dalen
 ● SKU (eigen artikel code): 120300614


Kenmerken: Kopen in Rotterdam


Klik hier en bezoek de website voor meer informatie

E-mail deze adverteerder
Advertentienummer: 20887329 Meld aan Aanbodpagina