Sun-architectuur De westerse architectuur


sinds 24-12-2020 03:10:21

Grote foto sun architectuur de westerse architectuur boeken wetenschap
prijs: € 6,45
Locatie : Rotterdam  (Zuid-Holland)
Website : Bezoek website

Kenmerken

Beschrijving

Sun-architectuur De westerse architectuur
David Watson
9789061684091
Kan naam voorin, veel slijtage, kromme rug, grote vouw of kleine beschadiging hebben. Conditie: Redelijk. Editie: 1. Taal: Nederlands.
Al in 1986 probeerde de auteur een alternatief te bieden voor Pevsners, Europese architectuur, dat hoewel regelmatig herzien toch in de kerntekst uit 1943 bleef stammen. Die tekst beschreef de architectuur van Europa als een onontkoombare ontwikkeling van 'ruimtekunst' tot aan een beschaafde wel bijna klassieke internationale moderne architectuur. Watkin beschrijft de geschiedenis vanuit de optiek van het post-modernisme als het opflakkeren en doven van verschillende vormen van klassieke architectuur, als een aaneenrijging van daden van persoonlijkheden i.p.v. produkten van de sociaal-economische en politiek-culturele ontwikkelingen. Op de flaptekst schrijft prof. Taverne over 'monumentale rust en intellectuele distinctie' wat misschien aardiger klinkt dan een conservatief boek met een postmoderne bloemlezing van bekende 'vernieuwende' en veel onbekendere soms conservatieve soms regionale voorbeelden. De Nederlandse vertaling is redelijk, de illustraties zijn in kleur en in zwart-wit, maar zelfs sommige plattegronden hebben vaak een merkwaardige beelduitsnede.
Supersnel je boeken verkopen? Download de Boekenbalie App. We kopen studieboeken, kinderboeken en leesboeken.
Het is helaas niet mogelijk om boeken af te halen bij ons magazijn. Al onze boeken worden verzonden, ook binnen Rotterdam. Voor 15 uur besteld, is dezelfde dag verzonden Alle bestellingen worden stevig verpakt.
SPECIFICATIES:
 ● Conditie: Gebruikt
 ● EAN (artikel code): 9789061684091
 ● Levering: Verzenden
 ● Merk - Algemeen: David Watson
 ● SKU (eigen artikel code): 392200234


Kenmerken: Kopen in RotterdamKlik hier en bezoek de website voor meer informatie

E-mail deze adverteerder
Advertentienummer: 23284763 Meld aan Aanbodpagina